Journey in Life: 06/21/15

Search This Blog

Sunday, June 21, 2015

"Old-fashioned" nghĩa là gì?

Một chiếc Vespa kiểu cũ. Photo courtesy Audrius Juralevicius.

'Old-fashioned' có từ old là cũ, cổ và fashion là mốt, thời trang; vì thế cụm từ này có nghĩa là kiểu cũ, không hiện đại, lạc hậu (in or according to styles or types no longer current or common; not modern); ngoài ra còn có nghĩa lóng là handjob = male masturbation (thủ dâm, nhất là do girl thực hiện cho boy).

Ví dụ
The old-fashioned worries of modern parenting.

Idaho City announces plans for old fashioned Fourth of July Family Fun Day.

If Jeb Bush wins the nomination, he'll do it the old-fashioned way.

"X-Men: Apocalypse" is reportedly bringing back old fashioned special effects (ứng dụng đặc biệt) in an era where most movies rely on computers and CGI (Computer-generated imagery: hình ảnh do máy tính dàn dựng).

I didn't get into her pants, but at least I got an old fashioned out of it.

Keep your man happy. When things are going bad, there is nothing like an old fashioned to ease his stress.

Phạm Hạnh

Quan tâm đúng chỗ

Photo courtesy Next TwentyEight.

Be more concerned with your character than your reputation, because your character is what you really are, while your reputation is merely what others think you are.
~ John Wooden

Hãy quan tâm đến tính cách của bạn nhiều hơn so với danh tiếng, bởi vì tính cách chính là những gì bạn thực sự là, trong khi danh tiếng chỉ đơn thuần là những gì người khác nghĩ về bạn.

Những khoảnh khắc xúc động trong phim của Pixar

Even more impressive than their animation skills (which are second to none) is Pixar's ability to tug at your heartstrings with characters and stories that you connect with. Relive the magic in this fantastic compilation by Lindsay McCutcheon.

Music: Breathe Me – Sia & You Know We Can't Go Back – Noel Gallagher's High Flying Bird

Movies: Toy Story, A Bug's Life, Toy Story 2, Monster's Inc, Finding Nemo, The Incredibles, Cars, Ratatouille, Wall-E, Up, Toy Story 3, Brave, Monster's University

Razbliuto nghĩa là gì?

đây là một từ trong tiếng Nga, nghĩa là cảm giác của một người dành cho người anh ta đã từng yêu, nhưng giờ không còn cảm giác tương tự (a feeling a person has for someone he or she once loved but no longer feels the same way about).

Bài trước: Vì sao con gái khóc?

Schnapsidee nghĩa là gì?

Không biết lát nữa mình sẽ "xử lý" 2 paparazzi này như nào đây? Oktoberfest, công viên Hibiya, Tokyo, Nhật Bản năm 2010.

đây là một từ trong tiếng Đức, nghĩa là ý tưởng tài tình do ai đó nghĩ ra khi say rượu (an ingenious plan one hatches while drunk).

Bài trước: Utepils nghĩa là gì?

Utepils nghĩa là gì?

Oktoberfest 2010, Hibya Park, Tokyo, Japan.

đây là một từ trong tiếng Na Uy, có ute = out hay outside, và pils chính là một loại bia nhẹ, tương tự bia Pilsner; từ này nghĩa là “outdoor-beer” = ngồi ngoài trời trong một ngày nắng đẹp và thưởng thức bia (to sit outside on a sunny day enjoying a beer).

Bài trước: Cách rót bia và uống bia cho đúng

Popular Now